! / Javio da je u kockarnici postavljena bomba, policija u BiH traga za njim

07. 12. 2020. u 09:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policija u Doboju traga za nepoznatom osobom koja je jučer lažno prijavila da je postavljena bomba u jednoj kockarnici u tom gradu.

Prijava je policiji stigla oko 14 sati i odmah je na teren izašao veliki broj policajaca.

"Oni su radi bezbjednosti svih građana blokirali ulica Svetog Save, Kralja Tvrtka, Kralja Petra Prvog kao i samog objekta. Nakon obavljenog protivdiverzionog pregleda utvrđeno je da nije postavljena eksplozivna naprava kako unutar tako i pored objekta", pojasnila je glasnogovornica PU Doboj Dragana Kerkez, piše ATV.

Tokom navedenih aktivnosti na lice mjesta je bila upućena Služba hitne pomoći Doma zdravlja Doboj i Teritorijalna vatrogasna jedinica Doboj.

"Krivičnim zakonikom RS predviđeno je da podnošenje lažne prijave za izvršenje krivičnog djela i samo predstavlja krivično djelo, kvalifikovano kao „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“, za koje je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do šest mjeseci", pojasnila je Kerkez.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)