Policija u BiH našla plantažu marihuane, tragaju ko ju je zasadio

1
Radiosarajevo.ba
Policija u BiH našla plantažu marihuane, tragaju ko ju je zasadio
Foto: PU Doboj / Plantaža u Modriči

Policijski službenici Policijske stanice Modriča su u mjestu Skugrić, područje općine Modriča, pronašli zasad sa 19 biljaka koja svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, dužine od 1,40 do 2,35 metara. 

Ovo su pronašli jučer u okviru akcije Plantaža 2020.

"U neposrednoj blizini navedene lokacije, u zapuštenom objektu obraslom visokim rastinjem pronađeno je još 11 stabljika koje svojim izgledom asociraju na 'Indijsku konoplju' dužine od 1,48 do 2,18 metara, koje su u navedenom objektu ostavljene da se suše, kao i dvije grane koje su otkinute od stabljike dužine od 0,57 i 0,73 metra", saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Pronađene biljke su izuzete sa lica mjesta i bit će poslate na vještačenje.

"U toku je rad na pronalasku lica ili više njih koja se mogu dovesti u vezu sa navedenim zasadom. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj", navedeno je u saopćenju.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj će i u narednom periodu nastaviti provoditi planske aktivnosti u cilju suzbijanja i otkrivanja svih oblika protivpravnih radnji koje se odnose na nabavljanje, stavljanje u promet i konzumiranje opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije