Policija se oglasila o bačenoj bombi u Sarajevu: Tužilac nije izlazio na mjesto događaja

2
Radiosarajevo.ba
Policija se oglasila o bačenoj bombi u Sarajevu: Tužilac nije izlazio na mjesto događaja
FOTO: Radiosarajevo.ba / Bačena bomba na Novoj Otoci

Nakon što je nepoznata osoba 19. augusta aktivirala eksplozivnu napravu u sarajevskom stambenom kompleksu Nova Otoka, oglasio se i MUP KS.

"Dana 19.8.2022. godine u 02:58 sati, putem telefona obaviještena je P.U Novi Grad, da je u ulici Džemala Bijedića, općina Novi Grad, došlo do eksplozije u jednom od ugostiteljskih objekata.

Na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Novi Grad, koji su konstatovali da je došlo do aktiviranja nepoznate ekslozivne naprave na ulaznim vratima ugostiteljskog objekta U.R. 'Bistro Food Office', gdje je usljed eksplozije došlo do oštećenja stakla na ulaznim vratima pekare 'Fortino', koja se nalazi neposredno pored objekta 'Food Office' i osim materijalne štete na objektu, nije bilo povrijeđenih lica.

Bačena bomba u Sarajevu: Policija traga za počiniteljima

Bačena bomba u Sarajevu: Policija traga za počiniteljima

O navedenom je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilastva Kantona Sarajevo, koji nije izlazio na lice mjesta i na osnovu njegove usmene naredbe, izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, gdje je na betonskoj ploči ispred U.R 'Bistro Food office' uodeno mjesto eksplozije, usljed čega je nastao otvor nepravilnog oblika, dok su dijelovi aluminijskih vrata i štoka u potpunosti uništeni.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela", navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije