Policija se oglasila nakon sinoćnje pucnjave u Vogošći u vrijeme policijskog sata

Radiosarajevo.ba
Policija se oglasila nakon sinoćnje pucnjave u Vogošći u vrijeme policijskog sata
Foto: Čitatelj / Pucnjava u Vogošći

U Vogošći se sinoć u vrijeme policijskog sata, u ulici Branilaca vijenca, u 20.35 sati dogodila pucnjava u kojoj je učestvovalo više osoba

Kontaktirali smo danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) da bismo dobili više detalja, a nekoliko naših čitalaca iz Vogošće nam je javilo da su "čuli više pucnjeva iz vatrenog oružja" u vrijeme policijskog sata. 

"Dana 25.03.2020.godine u 20.35 sati obaviještena je dežurna služba Sedme PU da je u ulici Branilaca vijenca, općina Vogošća, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica niti je pričinjena materijalna šteta. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Pucnjava u Vogošći - undefined

Foto: Čitatelj: Pucnjava u Vogošći

Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, policijski službenici su istog dana, u 23.55 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (izazivanje opće opasnosti) i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOIM-a lišili slobode lice A.S. rođen 1988.godine iz Vogošće, te lica E.A. rođen 1997.godine i E.B. rođen 1986.godine, obojica iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (izazivanje opće opasnosti). Tom prilikom su kod pomenutih lica pronađena i uz potvrdu oduzeta tri pištolja. O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela", naveli su iz MUP-a KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije