Policija pronašla 1.083 stabljike indijske konoplje i kilogram marihuane

AA
Policija pronašla 1.083 stabljike indijske konoplje i kilogram marihuane
/ Foto: Arhiv

Policijski službenici iz Prijedora i Gradiške juče su pronašli i oduzeli 1.083 stabljike koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje visine od 100 do 190 centimetara, više pakovanja zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase oko 1.025 grama, te tri improvizovane cigarete sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i digitalnu vagu.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, preksinoć oko ponoći, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija, na području Nacionalnog parka Kozara, izvršili su kontrolu i legitimisanje lica inicijala M.M. iz Gradiške. Kod njega su pronađene i privremeno oduzete četiri improvizovane cigarete sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, nakon čega je ova osoba lišena slobode te je nad istim izvršena kriminalistička obrada.

"Jučer u saradnji sa Okružnim javnog tužilaštvom Prijedor i Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka a po naredbi Osnovnog suda u Prijedoru, policijski službenici Policijske uprave Prijedor u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška, u Gradišci, izvršili su pretresanje kuće, pomoćnih objekata i zemljišta koje koristi lice M.M." navodi se u saopćenju Policijske uprave Prijedor i dodaje da je tom prilikom oduzeta droga.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka i Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica M.M. biće dostavljeni izvještaji za krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" te "Omogućavanje uživanja opojnih droga".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije