Policija otkrila nove detalje monstruoznog ubistva u Doboju: Evo ko je ubica i šta je bio motiv

8
Radiosarajevo.ba
Policija otkrila nove detalje monstruoznog ubistva u Doboju: Evo ko je ubica i šta je bio motiv
Foto: Srpskainfo / Policija danas na press konferenciji

Teško ubistvo u Doboju je prijavljeno jučer, 30. januara, oko 11 sati kada je kuma žrtve i osumnjičene primjetila krvave tragove u porodičnoj kući. Prema prijavi vidljivi su bili tragovi krvi, a u kući su ostale dvije maloljetne kćerke.

Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj izjavio je da danas se radi o monstruoznom ubistvu čiji je motiv ljubavna veza supruge ubijenog i njenog saučesnika.

U početku se mislilo da je u pitanju nasilje u porodici, a djeca su odmah zbrinuta. Oko 13.50 nakon dojave građana pronađeno je tijelo vezano uz drvo i obavljen je uviđaj.

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Utvrđen je identitet žrtve da se radi o Saši Kulišiću. Policija tokom istrage otkrila identitet osumnjičenih L.D. (19) i ženske osobe A.K.

Osumnjičeni je odmah uhapšen, a ubrzo je utvrđeno da je žrtvina supruga pobjegla u Banju Luku, gdje je locirana i uhapšena.

Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj potvrdio je da su tokom istrage izvršeni pretresi u Petrovu odakle je osumnjičeni i lokacija u Doboju. Istragom je utvrđeno da su ubice danima prije iznajmili automobile u rent-a-car agencijama u Banjoj Luci i Doboju i detaljno isplanirali zločin.

Kćerka brutalno ubijenog Kulišića: "Napustio si nas onako kako niko ne zaslužuje" 

Kćerka brutalno ubijenog Kulišića: "Napustio si nas onako kako niko ne zaslužuje" 

Radinković je otkrio da je žrtva kobnog dana prvo otrovana lijekovima, a zatim su tokom noći supruga žrtve i njen saučesnik upali u kuću.

"Žrtvu je prvo šakom udario L.D. nakon čega su ga vezali i ubacili u auto rent-a-car agencije i krenuli su prema izletištu. Ispred u autu je bio L.D. a iza njega u autu u kojem je bio vezan oštećeni vozila je njegova supruga", otkrio je Radinković, javlja Srpskainfo.

Po dolasku na izletište, A K. Je otvorila gepek i nožem po stomaku izbola supruga, a zatim su ga vezali za drvo. Radinković je otkrio da su monstruozni ljubavnici danima prije detaljno isplanirali zločin i iznajmili stan u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije