Supruga ubijenog unajmila stan na jedan dan: Nove informacije o brutalnom ubistvu u Doboju

1
Radiosarajevo.ba
Supruga ubijenog unajmila stan na jedan dan: Nove informacije o brutalnom ubistvu u Doboju
Foto: Nezavisne novine / Otkriveno gdje je uhapšena supruga žrtve

Supruga A.K koja se sumnjiči za ubistvo Saše Kulišića iz Doboja, a koja je uhapšena u banjalučkom naselju Starčevica, bila je smještena u ulici Slobodana Kusturića.

U toj je ulici navodno uzela stan na dan.

Kako pričaju očevici hapšenja za Nezavisne, A.K je navodno locirana na osnovu automobila, a uhapšena je u blizini kafe bara "Frida" koji se nalazi na Starčevici.

Polufinalni okršaj Lige prvaka: Bayern i Real remizirali na Allianz Areni

Polufinalni okršaj Lige prvaka: Bayern i Real remizirali na Allianz Areni

Inače, Kulišić je brutalno ubijen nožem u šumi nedaleko od izletišta Preslica, a njegovo tijelo je pronađeno vezano za drvo. Usta i oči bili su mu oblijepljeni selotejp trakom, a sumnja se da je motiv zločina ljubomora.

Osim A.K uhapšen je i jedam muškarac koji je navodno bio ljubavnik supruge ubijenog.

Prema nezvaničnim informacijama istraga je počela nakon što je Saša K. pod nepoznatim okolnostima "nestao" iz kuće. U kući je pronađen trag krvi što je bio alarm za pokretanje opsežne istrage. Ubrzo je pronađeno tijelo i sumnja se da je Saša K. napadnut na spavanju, odnosno da su ga napadači tvrdim predmetom udarili i onesvijestili. Potom su ga vezali, strpali u automobil i odvezli u šumu gdje je brutalno ubijen. 

Novi detalji zločina u BiH: Supruga i ljubavnik osumnjičeni za brutalno ubistvo muškarca iz Doboja

Novi detalji zločina u BiH: Supruga i ljubavnik osumnjičeni za brutalno ubistvo muškarca iz Doboja

Zajedno s njim izgubio se trag i njegovoj supruzi i ispostavilo se da je pobjegla u Banja Luku, gdje je i uhapšena nakon što je policija locirala njen automobil. Operativnim radom je utvrđeno da su osumnjičeni tokom dana iznajmili auto u Doboju, koji je pronađen. Vjeruje se da je u tom vozilu Saša K. odvezen na Preslicu. Nakon toga su promijenili vozilo.

"Muškarac i žena su uhapšeni zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ovim svirepim ubistvom. U toku je njihova kriminalistička obrada", rekli su jučer policiji, dodajući da će više informacija biti saopšteno na vanrednoj konferenciji za medije koja je zakazana za danas.

Saša K. je, kako pričaju Dobojlije, poznat kao trgovac automobilima koji se bavio i rentanjem vozila. U mladosti je dolazio u sukob sa zakonom zbog šverca, piše ATV. Iza ubijenog je ostalo četvoro djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije