Policija oduzela Golfa Sarajliji: Novčane kazne nisu uspijevale

Radiosarajevo.ba
Policija oduzela Golfa Sarajliji: Novčane kazne nisu uspijevale
U utorak policijski službenici V PU iz saobraćaja su isključili O.N. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke VW Golf.

Obavljenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  2.230 KM.

"Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od O.N. je privremeno oduzeto motorno vozilo. Pomenuto vozilo će do okončanja prekršajnog postupka biti deponirano na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru", stoji u saopćenju MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije