Za šest sati oduzeli čak 27 vozačkih dozvola u jednom bh. gradu

0
Radiosarajevo.ba
Za šest sati oduzeli čak 27 vozačkih dozvola u jednom bh. gradu
FOTO: Screenshot / Alkotest

Na području Bosanske Gradiške tokom vikenda je realizirana policijska akcija kontrole vozača, prvenstveno na prisustvo alkohola u organizmu.

Rezultat akcije je 27 oduzetih vozačkih dozvola, a tri su vozača uhapšena.

Naime, kako je saopćeno iz PU Gradiška, akcija je realizovana u dane vikenda u vremenu od 19 do 1 sat.

"Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 877 učesnika u saobraćaju, od kojih je 877 učesnika i podvrgnuta testu utvrđivanja prisutva alkohola u organizmu. Tom prilikom je sankcionisano 27 učesnika zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod 11 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi, kod 13 vozača od 0,81 do 1,50 promila, a kod tri vozača više od 1,50 promila, koji su i lišeni slobode. Takođe, 12 vozača sankcionisano je i po drugim osnovama", navedeno je u saopćenju policije.

Najavljeno je da će nastaviti sa sličnim aktivnostima, a cilj je podizanje svijesti o sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

"Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo", dodaju iz PU Gradiška.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije