Samo u BiH: Vozaču oduzet još jedan Mercedes zbog 60.000 KM neplaćenih kazni

1
Radiosarajevo.ba
Samo u BiH: Vozaču oduzet još jedan Mercedes zbog 60.000 KM neplaćenih kazni
Foto: PU Doboj / Oduzeti Mercedesi

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj su 15. oktobra 2020. godine od lica inicijala S.P. sa područja opštine Trnovo, FBiH oduzeli putnički automobil marke Mercedes, koje je lice inicijala I.P. iz Doboja iznajmilo od privrednog društva za iznajmljivanje vozila iz Živinica a potom dalo licu inicijala S.P. da njime upravlja.

Policijski službenici su istog dana oko 14.55 sati, ulici Vojvode Sinđelića u u Doboju, izvršili kontrolu navedenog putničkog automobila prilikom čega su utvrdili da lice inicijala S.P. upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom B-kategorije, a uvidom u bazu izrečenih novčanih kazni utvrđeno je da S.P. ima dug u iznosu od 60.812 КM.

Mercedes je oduzet zbog sprečavanja daljeg vršenja prekršaja i bit će vraćeno vlasniku, dok je lice inicijala I.P. iz Doboja sankcionisano zbog počinjenog prekršaja iz člana 49. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima RS-a (zabranjeno davanje na poslugu vozila licu koje nema pravo na upravljanje tom vrstom, odnosno kategorijom vozila, ili licu kojem je zabranjeno upravljanje motornim vozilom).

Podsjetimo, policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 su 12. oktobra 2020. godine, od istog lica (S.P.) oduzeli putnički automobil marke Mercedes vlasništvo privrednog društva za iznajmljivanje vozila iz Beograda. Navedeno vozilo je vraćeno vlasniku navedenog privrednog društva.

Protiv S.P. će nadležnom sudu biti podneseni zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije