BL / Policija objavila snimak: Pogledajte laboratoriju za proizvodnju skanka u BiH

16. 07. 2019. u 09:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 26

Policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova entiteta RS, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a uz asistenciju Policijske uprave Banja Luka sproveli su na širem području Grada Banja Luka operativnu akciju kodnog naziva "Unikat" u okviru koje su pronađene dvije laboratorije za vještački uzgoj opojne droge skank.

U okviru ove akcije uhapšena su četiri lica: N.D., S.Š., D.D. i T.D. koji se sumnjiče da su kao članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe izvršili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama“, na način da su opojnu drogu skank proizvodili na području Banje Luke, te je dalje distribuirali i prometovali ka zemljama Evropske unije.

Nezvanično, slobode su lišeni Nenad Dragišić, Dean Đajić, Danijel Trninić i Sanel Šeranić.

Prilikom pretresa koji su izvršeni u ovim aktivnostima kod lica S.Š. pronađena je automatska puška, manja količina eksploziva, kao i određena količina falsifikovanih dokumenata. U toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode, koji će danas uz izvještaj o počinjenim djelima biti predati nadležnom tužilaštvu. Istovremeno, u toku je i demontaža laboratorija za vještačku proizvodnju skanka u okviru čega će biti izvršeno i vaganje opojne droge skank koja je nađena na tim lokacijama.

Nezvanično, procjenjuje se da je pronađeno od 900 do 1.000 stabljika.

Sumnja se da je ta organizovana grupa proizvodila drogu na području Banje Luke, te je dalje prometovali van BiH i šire u zemlje Evrope.

 

KOMENTARI (2)