SIPA u Sarajevu uhapsila dilera: Povezuje se sa skoro 800 kilograma droge

Radiosarajevo.ba
SIPA u Sarajevu uhapsila dilera: Povezuje se sa skoro 800 kilograma droge
Foto: SIPA / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), lišili su slobode jedno lice na području Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo 'Organizovani kriminal', u vezi sa krivičnim djelom "Neovlašteni promet opojnim drogama".

Navedeno lice se dovodi u vezu sa neovlaštenim prometom 666 kilograma opojne droge "Cannabis Sativa" koju su policijski službenici SIPA-e privremeno oduzeli dana 25. januara 2019. godine u Gradišci, kao i neovlaštenim prometom oko 100 kilograma opojne droge "Cannabis Sativa" koju su policijski službenici MUP-a KS dana 30. januara 2019. godine, privremeno oduzeli u mjestu Tarčinu, opština Hadžići.

"Napominjemo da su do sada po navedenoj akciji lišena slobode tri lica koja su osumnjičena da su preko firme "ETS" Bugojno neovlašteno prometovali 666 kilograma opojne droge "Cannabis Sativa" iz Bosne i Hercegovine za Njemačku čime je prekinut još jedan lanac krijumčarenja opojnih droga u zemlje EU", kažu iz SIPA-e. 

Nakon izvšene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode će uz dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu biti predato u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti realizovane su u saradnji sa pripadnicima Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjo-bosanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije