Policija objavila detalje tragedije u Sarajevu: Poznat identitet vozača tramvaja

2
Radiosarajevo.ba
Policija objavila detalje tragedije u Sarajevu: Poznat identitet vozača tramvaja
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Mjesto nesreće

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je danas, 20. marta, objavilo detalje stravične nesreće koja se dogodila sinoć na Ilidži, gdje je tramvaj udario i usmrtio pješaka. 

Kako je objavio MUP KS, nesreća se dogodila oko 21:30 sati. 

"Dana 19. marta oko 21:30 sati na platou uz tramvajsku prugu, neposredno ispred tramvajskog stajališta Ilidža, u ulici Harisa Merzića dogodila se saobraćajna nezgoda. Naime, pri izlasku iz zaustavljenog tramvaja, putnik je, za sada na neutvrđen način, pao na kolosijek tramvajske pruge, a tramvaj je započeo kretanje prema stajalištu.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Tom prilikom, putnik je zadobio tjelesne povrede, te je u toku transporta na KCUS preminuo u vozilu Hitne pomoći, a smrt je u 22:10 sati konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Utvrđeno je da je preminuli putnik A.K., rođen 1951. godine, iz Tuzle. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, dana 20.03.2024. godine u 02:30 sati, vozač tramvaja, 36-godišnji A.H. iz Sarajeva, lišen je slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na ovom predmetu", navodi se u saopštenju MUP-a KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije