Policija o zločinu u Zavidovićima: Otkrili šta su rekli svjedoci, kako je došlo do ubistva?

0
Radiosarajevo.ba
Policija o zločinu u Zavidovićima: Otkrili šta su rekli svjedoci, kako je došlo do ubistva?
Foto: Mup RS / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

U Zavidovićima se sinoć u jednoj pekari dogodila pucnjava u kojoj je M. H. ubio radnicu A. D., a zatim sebe. O svemu su se oglasili iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona zvaničnim saopćenjem.

"Dana 24. septembra 2023. godine, oko 21:15 sati, dežurna služba Policijske stanice Zavidovići je zaprimila prijavu da je u objektu pekare u ulici Zlatnih ljiljana, grad Zavidovići, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su u objektu pekare zatekli dva beživotna tijela žene i muškarca. Lice mjesta događaja je obezbijeđeno, te je o svemu upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izašao na lice mjesta i rukovodio  uviđajnim radnjama. 

Hajdemo u planine, jer tamo nema zime: Velike gužve na Bjelašnici

Hajdemo u planine, jer tamo nema zime: Velike gužve na Bjelašnici

Paralelno sa uviđajnim radnjama poduzimane su aktivnosti na utvrđivanju identiteta stradalih lica, te je povrđeno da se radi o licima: D.A., rođena 1990. godine, iz Zavidovića i H.M., rođen 1978. godine, iz Zavidovića. 

Nadalje, kroz obavljene razgovore sa svjedocima te drugim mjerama i radnjama poduzetim u okviru uviđaja, preliminarno je utvrđeno da je lice H.M, neposredno prije upotrebe vatrenog oružja, došlo u objekat pekare sa sobom noseći vatreno oružje-lovačku pušku, nakon čega je upotrijebilo oružje pucajući u pravcu D.A. koja je bila za prodajnim pultom pekare, nanijevši joj tom prilikom smrtonosne povrede. Neposredno nakon toga, H.M. je u istom objektu upotrebom istog oružja sebe lišio života

Detalji tragedije u Zavidovićima: Ubio 33-godišnju radnicu pekare pa presudio sebi

Detalji tragedije u Zavidovićima: Ubio 33-godišnju radnicu pekare pa presudio sebi

Tijela stradalih su, po nalogu dežurnog tužioca, prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će u narednom periodu biti izvršena obdukcija tijela.

Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika na utvrđivanju motiva izvršenja ovog krivičnog djela, kao i na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti pod kojim je isto izvršeno", saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije