Policija o sinoćnjem ubistvu u Sarajevu: Ko je žrtva, koliko godina imaju uhapšeni...

Radiosarajevo.ba
Policija o sinoćnjem ubistvu u Sarajevu: Ko je žrtva, koliko godina imaju uhapšeni...
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uputilo je jutros i zvaničnu obavijest o tragediji koja se dogodila sinoć u naselju Saraj-Polje, kada je smrtno stradao jedan maloljetnik.

Ubistvo u Sarajevu: Policija još uvijek ispituje maloljetnike, evo šta se čeka
Uhapšen i drugi učesnik tragičnog događaja u Sarajevu u kojem je jedna osoba ubijena
Detalji ubistva u Sarajevu: Jedno lice uhapšeno, jedno pod kontrolom policije

"Dana 25. augusta 2019. godine u 19,25 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici Teheranski trg, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do tuče između više lica. Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je, da je od zadobijenih povreda smrtno stradalo lice R.O., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Smrt je konstatovana od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo", navode iz MUP-a.

Ističe se da je u navedenoj tuči jedno maloljetno lice rođeno 2001. godine zadobilo povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu.

"Zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u tuči sa smrtnom posljedicom dvije maloljetne osobe rođene 2002. i 2003. godine su lišene slobode i predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekta i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke", dodaju iz MUP-a.

Nakon završene kriminalističke obrade, lica lišena slobode će uz izvještaj biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu: "S obzirom na to da su lica lišena slobode maloljetnici, zbog zaštite interesa djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti saopštiti više informacija."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije