Policija blokirala saobraćajnice: Uhapšena jedna osoba nakon pljačke Pošte

Fena
Policija blokirala saobraćajnice: Uhapšena jedna osoba nakon pljačke Pošte
Radiosarajevo.ba / Zenica
Pripadnici policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su u Novom Travniku lišili slobode osobu, koja se dovodi u vezu s izvršenim razbojništvom u poslovnici JP "BH Pošta" u Zenici. 

Danas u 10.50 sati dežurnoj policijskoj službi u Zenici dojavljeno je da je maskirani muškarac uz prijetnju vatrenim oružjem otuđio novac i da se putničkim vozilom udaljio u pravcu Lašve.

Dva tima Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, u  koordiniranoj i brzoj akciji, blokirali su saobraćajnice i šire područje mjesta izvršenja krivičnog djela, te poduzeli aktivnosti na pretrazi terena i druge operativne mjere i radnje radi pronalaska izvršioca ovog razbojništva.

Ekipa Sektora kriminalističke policije uz saradnju s dežurnim tužiocem Kantonalnog tužilaštva ZDK-a izvršila je uviđajne radnje, a nakon više saznanja o izvršenom krivičnom djelu odmah je upoznata policija MUP-a Srednjobosanskog kantona, nakon čega je na području Novog Travnika jedna osoba lišena slobode, jer se dovodi u vezu s izvršenjem ovog razbojništva.

Aktivnosti na dokumentovanju ovog krivičnog djela se nastavljaju, a nakon poduzimanja svih potrebnih mjera i radnji, osoba lišena slobode će biti predata službenicima Sektora kriminalističke policije MUPZDK-a  radi obavljanja istražnih radnji  u vezi s ovim razbojništvom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije