Policajac izdao naređenje vozaču, on ga udario autom

Anadolija
Policajac izdao naređenje vozaču, on ga udario autom
Avaz / Ilustracija
Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška sinoć su uhapsili osobu inicijala G. B. iz Kotor Varoši, zbog počinjenog krivičnog djela "sprečavanje službene osobe u obavljanju službene radnje".

U ulici Prvog krajiškog Korpusa u Bosanskoj Gradišci, prilikom reguliranja saobraćaja, policijski službenik izdao je zakonsko naređenje na koje se G. B. oglušio, te vozilom udario policijskog službenika u predjelu noge i oborio ga na asfalt.

"Policijskom službeniku ukazana je ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći u Bosanskoj Gradišci, kojom prilikom su konstatirane tjelesne povrede. Osoba je alkotestirana, te je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu", navodi se u saopćenju Policijske uprave Gradiška.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se osumnjičeni po saslušanju pusti na slobodu, a da se nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo "sprečavanje službene osobe u obavljanju službene radnje".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije