Policajac bio pijan kada je ubio Amru: Ispalio 16 metaka, nisu bili ni u kakvoj vezi

8
Radiosarajevo.ba
Policajac bio pijan kada je ubio Amru: Ispalio 16 metaka, nisu bili ni u kakvoj vezi
Foto: federalna.ba / Dževad Korman

Direktor Uprave tuzlanske policije Dževad Korman održao je press konferenciju povodom ubistva u Tuzli kada je policajac Uprave policije MUP-a TK Elvis Ćustendil (51) mimo službene dužnosti ubio Amru Kahrimanović (52).

Kazao je da je Ćustendil mimo dužnosti koristio službeno oružje, što nije smio.

"U ovom slučaju Elvis se treći dan nalazio na godišnjem odmoru i nije postupio u skladu sa obavezom", rekao je Korman. Potvrdio je da je Ćustendil danas suspendovan.

Promovirana knjiga 'O tome se govori' prof. Fikreta Karčića: Dio intelektualne ostavštine mislioca

Promovirana knjiga 'O tome se govori' prof. Fikreta Karčića: Dio intelektualne ostavštine mislioca

Kazao je da ubica nije imao nikakve konflikte i probleme sa kolegama te da je ranije disciplinski sankcionisan zbog saobraćajane nesreće koju je počinio pod dejstvom alkohola.

"Mi do ovogo momenta ne raspolažemo nikakvim saznanjima da je Elvis imao konflikte i probleme sa kolegama, Ćustandil Elvis je bio displinski odgovoran zbog saobraćajne nesreće koju je prouzrokovao pod utjecajem alkohola, i iz tih razloga je diciplisnki sankcionisan", rekao je.

Istakao je da ne raspolažu podacima o motivima napada.

"Radit ćemo na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti ovog krivičnog djela", navodi. Za Elvisa Ćustandila kaže da je dugo godina u policiji, te da nekih 30 godina radi kao policajac.

"Radio je kao policajac za rad u zajednici, mlađi inspektor, inspektor u Odjeljenju krim. policije u Tuzli, pomoćnik komandira PS Istok, i već nekoliko godina radi u Operativnom centru kao operativni dežurni", kazao je.

"Prijavljena je osoba koja narušava javni red i mir, policja je došla i odvela ga u policjaku stanicu. Pucao je u pravcu nje. Bili su u istom lokalu i konzumirali alkohol nisu bili ni u kakvoj vezi. Ispaljeno je više metaka u njenom pravcu, (nezvanično 16). Nemamo nikakva zvanična saznanja da je bio psihički bolesnik niti da je liječen", rekao je direktor Uprave policjie MUP-a TK Dževad Korman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije