Pitali smo Admira Arnautovića koliku kaznu može dobiti ubica iz Tuzle

0
A. S.
Pitali smo Admira Arnautovića koliku kaznu može dobiti ubica iz Tuzle
Foto: Tuzlanski.ba / Admir Arnautović

Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) Admir Arnautović obratio se javnosti nakon što je sinoć policajac Elvis Ćustendil (51) ubio Amru Kahrimanović (52) u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u sklopu tržnog centra u Tuzli.

Nakon što je pojasnio detalje hapšenja ubice, Arnautović je otkrio da u vrijeme ubistva Elvis Ćustendil nije bio na dužnosti.

"Nije bio na službenoj dužnosti, a trenutno je zaposlen u Upravi policije MUP-a", rekao je Arnautović.

Korisnici Iphone-a u problemu: Jutarnji alarm ne zvoni

Korisnici Iphone-a u problemu: Jutarnji alarm ne zvoni

Arnautović je kasnije u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba pojasnio da postoje različite kvalifikacije za ubistvo koje je izveo Elvis Ćustendil i da bi mogao za ovo djelo dobiti 10 i više godina zatvora.

"Vidjet ćemo šta će tužilac kazati, jer on određuje kvalifikaciju djela. Najvjerovatnije će se ići  kvalifikaciji krivičnog djela - Ubistvo na podmukao način, Ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju i Ubistvo iz mržnje kazna zatvora se kreće od 10 godina zatvora do dugotrajne kazne zatvora". Vidjet ćemo šta će kazati tužilac, on ima konačnu riječ. Treba vidjeti i šta je motiv ubistva", dodao je Arnautović za portal Radiosarajevo.ba.

Još jedan slučaj femicida: Ovo je žena koju je u Tuzli ubio policajac

Još jedan slučaj femicida: Ovo je žena koju je u Tuzli ubio policajac

Podsjetimo, policijski pripadnik MUP-a TK Elvis Ćustendil u srijedu, 7. februara, ubio je suvlasnicu ugostiteljskog objekta Amru Kahrimanović. U nju je ispalio više hitaca, a nesretna žena podlegla je na mjestu ubistva.

Nakon ubistva Ćustendil je pobjegao, a brzom intervencijom Specijalne jedinice MUP-a TK, uhapšen je ispred zgrade u kojoj je živio.

Trenutno se nalazi u pritvoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije