Pokušao ubiti bivšu djevojku: Ostavio bombu u drvenu potpalu

Radiosarajevo.ba
Pokušao ubiti bivšu djevojku: Ostavio bombu u drvenu potpalu
Pixabay / Ilustracija
Banjalučko Okružno tužilaštvo predložilo je pritvor za Gorana Vučkovića /43/ iz Austrije, koji je osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju u stjecaju s krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pritvor je predložen zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva saopćeno je da je osumnjičeni 13. jula došao u Aleksandrovac, općina Laktaši, u stan koji koristi oštećena čiji su inicijali P.S. (34) iz Aleksandrovca, te da je izrevoltiran odbijanjem oštećene da s njim obnovi vezu, a u namjeri da joj se osveti i liši života, ostavio plastičnu vrećicu u kojoj se nalazila drvena potpala za vatru i ručna bomba koja je bila omotana korom drveta.

Oštećena je sve to unijela u kuću 16. jula i stavila u peć, ne znajući da se u potpali nalazi bomba, nakon čega je vatra aktivirala bombu, usljed čega je P.S. zadobila teške tjelesne povrede glave, grudi i ruku.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, piše ATV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije