Pokušaj ubistva u "Ušivku": Maloljetni Afganistanac teško povrijeđen

0
Radiosarajevo.ba
Pokušaj ubistva u "Ušivku": Maloljetni Afganistanac teško povrijeđen
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / "Ušivak": Policajci tragaju za počiniocima / Ilustracija (Na slici nije događaj iz teksta)

U tučnjavi koja se jučer sat poslije ponoći dogodila u krugu Privremenog prihvatnog centra “Ušivak” u ulica Kasarna, sarajevska općina Hadžići, povrijeđene su dvije osobe.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, 17-godišnjak iz Afganistana zadobio je povrede nanesene oštrim predmetom od strane nepoznatih osoba.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu ljekari konstatovali teške povrede.

Komemoracija Dževadu Jahiću: Odlazak istaknutog lingviste koji je obogatio bosanski jezik

Komemoracija Dževadu Jahiću: Odlazak istaknutog lingviste koji je obogatio bosanski jezik

Na Klinici za torakalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju.

U tučnjavi je također maloljetnik zadobio lakše povrede.

"O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo koji je naložio da se događaj okvalifikuje kao krivično djelo ubistvo u pokušaju. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Uprave policije MUP-a KS. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, kao i pronalasku izvršilaca čiji identitet je poznat policajcima", saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije