Pokušaj ubistva u BiH: U muškarca ispalili osam hitaca

0
Radiosarajevo.ba
Pokušaj ubistva u BiH: U muškarca ispalili osam hitaca
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U utorak oko 22.10 sati u Gračanici, naselje Soljanuša, došlo je do upotrebe vatrenog oružja prema N.Dž., rođen 1985.godine iz Gračanice.

Ovaj 35-godišnjak je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla gdje je zadržan na daljem liječenju.

Operativnim radom na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici Policijske uprave Gračanica su jučer u Gračanici lišili slobode lica koja se dovode u vezu sa navedenim događajem, a radi se o  A.H., (1988.), D.M., (1993.) i K.T. (1997.) svi iz Gračanice.

Nad A.H., D.M. i K.T. je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, te će isti danas uz Izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Prema nepotvrđenim informacijama, oni su razvalili vrata na pomoćnom objektu porodične kuće N. Dž., u kojem je spavao. Potom su ispalili osam metaka u njegovom pravcu, nakon čega su pobjegli.

Muškarac je u stabilnom stanju i smješten je na Jedinici intenzivne njege Klinike za reanimatologiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije