Pokušaj ubistva u bh. gradu: Policija brzo reagovala i uhapsila osumnjičenog

0
Radiosarajevo.ba
Pokušaj ubistva u bh. gradu: Policija brzo reagovala i uhapsila osumnjičenog
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Policija RS-a

Policijski službenici Policijske stanice Šipovo su 22. januara uhapsili osobu inicijala P. J. iz Šipova zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela "Ubistvo u vezi sa pokušajem" i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

Naime, 22.02.2021. godine, oko 17:30 sati, Policijskoj stanici Šipovo, oštećeni V. O. iz Šipova prijavio je da je na lokalitetu planine Lisine zvanom Crni Kamen, u mjestu Stupna, opština Šipovo, nepoznato lice pucalo u njegovom pravcu.

Ovom prilikom nije bilo povrijeđenih, navodi se u policijskom izvještaju.

Brzom i efikasnom akcijom, te operativnim radom na terenu, policijski službenici Policijske stanice Šipovo, istog dana oko 21:00 sat, pronašli su i identifikovali, te lišili slobode lice inicijala P. J. iz Šipova za koje postoje osnovi sumnje da je izvršilo krivična djela "Ubistvo u vezi sa pokušajem" i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

Po ovlaštenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, 23.2.2021. godine, od strane policijskih službenika Policijske stanice Šipovo izvršen je uviđaj tokom kojeg su sa lica mjesta izuzeti tragovi i dokazi koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Sve dalje mjere i radnje preduzimat će se po nalogu tužioca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije