Pokušaj ubistva Almira Raščića: Evo šta o slučaju kažu Nusret Hubjer i Damir Bogunić

0
Fena
Pokušaj ubistva Almira Raščića: Evo šta o slučaju kažu Nusret Hubjer i Damir Bogunić
Foto: Facebook / Almir Raščić preminuo u bolnici

Ministar unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog knatona (BPK) Goražde Nusret Hubjer i komesar policije Damir Bogunić sa saradnicima održali su danas pres-konferenciju na kojoj su javnosti predočili poduzete aktivnosti na rasvjetljavaju slučaja pokušaja ubistva Almira Raščića.

Naglašeno je da ovo ministarstvo u potpunosti razumije građane BPK Goražde koji, kako je rečeno, nakon ovog događaja imaju subjektivni osjećaj da je narušena sigurnosna situacija u BPK Goražde.

Kako je istaknuto, MUP BPK Goražde i Uprava policije MUP-a BPK Goražde su poduzeli niz aktivnosti s ciljem pronalaska počinioca ili počinilaca i rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, a Uprava policije angažovala je sve raspoložive kapacitete.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Otac Almira Raščića, napadnutog u Goraždu: 'U policiji sam, pronađena je čahura ispaljenog metka...'

Otac Almira Raščića, napadnutog u Goraždu: 'U policiji sam, pronađena je čahura ispaljenog metka...'

" Pripadnici Sektora kriminalističke policije kao i uposlenici personala i ostalih odsjeka su na terenu i poduzimaju se sve aktivnosti s ciljem pronalaska počinioca. Odmah po saznanju, poslane su depeše i obavijesti entitetskim i državnim policijskim agencijama (SIPA i FUP) i ostvarena je određena saradnja i zajednički se djeluje. Slučaj je preuzelo Kantonalno tužilaštvo, tako da se o predmetu ne smije govoriti zbog interesa istrage.

Uprava policije je formirala i jednu radnu grupu od najiskusnijih istražitelja koji rade detaljnu analizu predmeta na osnovu prikupljenih saznanja", rečeno je na konferenciji.

Ocijenjeno je da je ovaj događaj još jedna potvrda opravdanosti konstantnog ulaganja budžetskih sredstava u jačanje kapaciteta Uprave policije i općenito sigurnosti u Kantonu te istaknuto kako su MUP BPK Goražde ali i Vlada Kantona spremni na zahtjev Uprave policije obezbjediti i dodatna materijalna i finansijska sredstva ili poduzeti druge zakonom dopuštene pravne radnje za što brže rasvjetljavanje ovog krivičnog djela.

"Vjerujemo da će i ovo kao i ostala krivična djela biti brzo rasvijetljeno, jer ako pogledamo statističke pokazatelje Uprave policije BPK Goražde ne može se zaključiti da je došlo do bitnog narušavanja sigurnosne situacije u Kantonu i da je BPK Goražde jedan od najsigurnijih kantona u Federaciji BiH", poručeno je sa pres-konferencije.

Podsjetimo, u Goraždu je u petak, 13. januara, navečer, u 21.48 sati, teško ranjen nekadašnji nogometaš Almir Raščić (38).

Kao što je ranije pisao naš portal, napadači su u bivšeg igrača Željezničara pucali na kućnom pragu.

Almir je zadobio teške povrede glave, nakon čega je hitno prevezen u Sarajevo, na Klinički centar  Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je i operiran. Trenutno je u vještačkoj komi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije