Otac Almira Raščića, napadnutog u Goraždu: 'Sin mi je u komi, nadam se da će policija naći napadača'

5
A. S.
Otac Almira Raščića, napadnutog u Goraždu: 'Sin mi je u komi, nadam se da će policija naći napadača'
Foto: Privatni album / Almir i Muhidin Raščić

U Goraždu je u petak navečer, u 21.48 sati, teško ranjen nekadašnji nogometaš Almir Raščić (38).

Prema informacijama do koji je došao portal Radiosarajevo.ba, napadači su u bivšeg igrača Željezničara pucali na kućnom pragu.

Almir je zadobio teške povrede glave, nakon čega je hitno prevezen u Sarajevo, na Klinički centar  Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je i operiran. Trenutno je u komi.

Nova informacija iz Vodovoda: Danas bi bez vode moglo ostati još nekoliko sarajevskih ulica

Nova informacija iz Vodovoda: Danas bi bez vode moglo ostati još nekoliko sarajevskih ulica

Stravične vijesti iz Goražda: Pucano na bivšeg igrača Željezničara, prebačen na KCUS

Stravične vijesti iz Goražda: Pucano na bivšeg igrača Željezničara, prebačen na KCUS

Njegov otac Muhidin Raščić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH i predsjednik Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosansko-podrinjskog kantona, je u šoku, kao i cijela porodica.

"Nadamo se najboljem, nemamo drugu mogućnost. Sve se desilo kada je krenuo po punicu. Užas, užas", priča Raščić za portal Radiosarajevo.ba.

Kaže da se sve dogodilo kada je krenuo prema automobilu.

"Pojedini mediji su pisali da je pretučen, ali nije. Pucano mu u glavu, nakon čega je prebačen na KCUS. U ovom trenutku leži na odjelu Neurohirurgije. Na intenzivnoj je njezi", dodao je Muhidin Dino Raščić.

Na naše pitanje da li zna šta bi mogao biti motiv napada na njegovog sina koji je u bogatoj nogometnoj karijeri pored Željezničara igrao za Goražde, Velež, Olimpik, Orašje, Zadar..., Muhidin kaže:

"Ne znam, zaista."

Ni na sigurnosnim kamerama kod zgrada gdje se dogodio napad ništa se nije moglo vidjeti.

"Ništa nema, ali se nadam da će policija naći napadača na moga sina", kazao je Muhidin Raščić za portal Radiosarajevo.ba. 

Šta kaže policija u Goraždu

"13. januara u 21.48 sati, N.N. lice putem telefona prijavio je dežurnoj službi Policijske stanice Goražde da je u ulici 43. Drinske brigade u jednom prolazu kod zgrade našao u ležećem položaju jedno lice sa povredama na glavi, krvarenje.

Na lice mjesta izašla je patrola PU Goražde i hitna pomoć te isti je prevezen u Kantonalnu bolnicu Goražde gdje je dežurni doktor je konstatovao povrede u vidu preloma baze lobanje i krvarenje iznad uha i da je životno ugrožen. U 22. 50 sati lice R. A. upućeno je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu", kazao je Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a BPK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije