Pohod Ultrasa u Mostaru: Povrijeđena djevojka, više automobila i objekata oštećeno

Radiosarajevo.ba
Pohod Ultrasa u Mostaru: Povrijeđena djevojka, više automobila i objekata oštećeno
Bljesak.info / Mostar

Jedna djevojka je povrijeđena, a najmanje tri parkirana automobila su oštećena, polupana su stakla i inventar ugostiteljskih i drugih objekatanakon jutrošnjih nereda navijača u Mostaru.

Prema prvim informacijama, pedesetak navijača Zrinjskog krenulo je u huliganski pohod u Fejićevoj i ulici Huse Maslića u Mostaru.

„Ultrasi“ su oko 8:20 sati u pohod krenuli preko Šemovca i Starog mosta, a potom su, došavši u Fejićevu ulicu počeli bacati pirotehnička sredstva, kamenice.

Priliko toga povrijeđena je jedna djevojka.

Jedan automobil je počeo gorjeti nakon što je u njegovu blizinu bačeno pirotehničko sredstvo, dok je na drugom razbijeno vjetrobransko staklo.

Dolaskom policije, huligani su se razbježali preko Carinskog mosta prema Centru 2-.

"trenutno radimo na njihovom pronalasku", kazali su iz MUP-ća HNK za Radiosarajevo.ba.

Policija je obaviještena u 8.20 sati o tome da je grupa huligana prešla preko Šemovca i Starog mosta u Fejićevu ulicu, gdje narušava javni red i mir.

Podsjetimo, u Mostaru se danas, poslije četiri godine, održava gradski derbi između Veleža i Zrinjskog koji je uvijek utakmica visokog rizika.

 Gradski derbi je godinama predstavljao potencijalnu opasnost za bezbjednost u Mostaru. Nerijetko nakon ili prije utakmica dolazilo je do sukoba među navijačima dva rivalska kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije