Pogledajte u snimku šta se dešava ispred stambeno-poslovnog kompleksa Bulevar u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte u snimku šta se dešava ispred stambeno-poslovnog kompleksa Bulevar u Sarajevu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Akcija "Bulevar"

U Sarajevu se danas, 7. maja, provodi akcija "Bulevar" državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kojoj je do sada uhapšeno 10 osoba. 

Ekipa portala Radiosarajevo.ba nalazi se na mjestu događaja, a prema nezvaničnim informacijama pretresi se vrše u stanovima u vlasništvu kompanije AC Juro Kiseljak, a u akciji bi trebao biti priveden i vlasnik kompanije Juro Miletić.

Pretresi u Sarajevu se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela "Krivotvorenje isprave", "Nedozvoljena trgovina", "Pranje novca" u vezi sa krivičnim djelom "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela" i "Osnovi odgovornost pravnog lica" koja su propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Varhelyi otkrio o čemu je razgovarao sa Konakovićem: Ovog puta iznio je jasan stav

Varhelyi otkrio o čemu je razgovarao sa Konakovićem: Ovog puta iznio je jasan stav

Pored Sarajeva, pretresi se vrše u još tri grada: Zenica, Vitez i Kiseljak, a očekuje se da će biti privedeno još pet osoba među kojima, kako smo ranije saopćili treba biti i Juro Miletić. 

Pretresi se realizuju u saradnji sa Poreskom upravom Federacije BiH i Ministarstvima unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona i Zeničkodobojskog kantona.

Akcija je još uvijek u toku, a do sada je uhapšeno 10 osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem niza krivičnih djela.

Policijski službenici SIPA-e su tokom rada po predmetu, odnosno dokumentovanju počinjenih krivičnih djela, identifikovali nekretnine koje su osumnjičena lica stekla izvršenjem krivičnih djela, a radi se o 20 stanova, 26 ostava i 16 garažnih mjesta na području Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije