Pogledajte šta je policija pronašla u stanu kod uhapšenog dilera iz Vogošće

3
Radiosarajevo.ba
Pogledajte šta je policija pronašla u stanu kod uhapšenog dilera iz Vogošće
Foto: FUP / Šta su otkrili policajci

Policijski službenici Federalne uprave policije su jučer, 11. februara 2021, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili slobode jedno lice iz Vogošće inicijala S.T. (1986.).

Kako je saopćeno iz FUP-a, ova osoba se sumnjiči za krivično djelo - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Radi se o licu koje je od ranije poznato policijskim i pravosudnim organima.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres prostorija koje koristi osumnjičeni na području Vogošće, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto određena količina nn materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge „Amfetamin“ i „Canabis Sativa L“ i vaga za precizno vaganje i drugi predmeti koji potiču ili koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će se u zakonskom roku biti predato uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije