Podnesene krivične prijave zbog 500 osoba u tri kafića u BiH

Radiosarajevo.ba
Podnesene krivične prijave zbog 500 osoba u tri kafića u BiH
Twitter / Ilustracija

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, rekao je da su podnesene krivične prijave nakon što je u tri kafića u BiH zatečeno oko 500 ljudi i pozvao nadležna tužilaštva da procesuiraju te slučajeve.

Višković je poručio da neće dozvoliti da neodgovorno ponašanje pojedinaca ugrozi zdravlje drugih građana, koji se u velikoj većini pridržavaju epidemioloških preporuka.

“Moramo sankcionisati neodgovorne da bismo zaštitili odgovorne i to ćemo raditi u narednom periodu. Ko god na to imao primjedbe, to je njegov problem”, izjavio je Višković novinarima.

On je ukazao da je zbog aktuelne epidemiološke situacije pojačano prisustvo pripadnika MUP-a RS u kontroli sprovođenja mjera, istakavši primjer u Tesliću kada je u jednom ugostiteljskom objektu zatečeno 321 lice.

On je naveo da liječenje jednog pacijenta oboljelih od COVID-19 košta i po nekoliko hiljada maraka.

Ukazao je na izjavu direktora Instituta za javno zdravstvo Branislava Zeljkovića koji privatne zabave ističe kao mjesta od kojih potiču zaraze virusom korona.

Nakon toga, nadležni su, podsjetio je on, sprovodeći mjere u tri kafića zatekli oko 500 ljudi.

Pripadnici MUP-a RS evidentirali su proteklog vikenda u Srpcu, Tesliću i Prnjavoru tri krivična djela koja se odnose na okupljanje više od 50 lica jer su u kafe baru, zatim na privatnoj proslavi i u jednom ugostiteljskom objektu zatekli ukupno oko 500 ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije