Podmetnuta dva požara na automobilima u Sarajevu, jedna osoba uhapšena

Radiosarajevo.ba
Podmetnuta dva požara na automobilima u Sarajevu, jedna osoba uhapšena
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Tokom vikenda sarajevskoj policiji prijavljena su dva podmetnuta požara na automobilima, a jedan počinilac je uhapšen, saopćeno je iz MUP-a KS.

U subotu navečer prijavljeno je da je došlo do požara na automobilu Golf 6 u ulici Džemala Bijedića (Ilidža). Na lice mjesta izašli su policijski službenici Pete PU kao i pripadnici PVB Kantona Sarajevo koji su ugasili požar istog dana u 19.54 sati. 

"Na vozilu je nastupila materijalna šteta dok povrijeđenih lica nije bilo. Istog dana u 21 sati zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323 KZ FBiH (lzazivanje opće opasnosti), na štetu vlasnika vozila F.S. lišen je slobode K.R. iz Sarajeva", saopćeno je iz policije. 

Lice lišeno slobode predato je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

U noći sa petka na subotu također na području općine Ilidža došlo je do požara na automobilu Ford Fiesta vlasništvo S.M. Požar se proširio na drugo parkirano vozilo Seat lbiza S.N. 

"Na lice mjesta izašli su policijski službenici Pete PU kao i pripadnici PVB Kantona Sarajevo, koji su ugasili požar istog dana u 01,25 sati. Na oba vozila nastupila je materijalna šteta dok povrijeđenih lica nije bilo. U jutarnjim satima na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane dežurnog istražitelja OKP-e, Pete PU, krim tehničara MUP-a Kantona Sarajevo i vještaka PPZ, gdje je utvrđeno da je od strane NN lica upotrebom zapaljive tečnosti podmetnut požar na vozilu ,,Ford fiesta", koji se zatim proširio na drugo parkirano vozilo marke ,,Seat lbiza". Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca", saopćeno je iz Uprave policije MUP KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije