Podignuta optužnica za mafijaški obračun na Sokocu: Kurda ubio Milinkovića pa pištolj dao bratu

1
Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica za mafijaški obračun na Sokocu: Kurda ubio Milinkovića pa pištolj dao bratu
Foto: Prtscr/Twitter / Mafijaški obračun na Sokocu

Stefan Delić zvani Kurda (30) optužen je za ubistvo Miroslava Milinkovića koji je usmrćen 7. juna ove godine u ulici Cara Lazara u Sokocu.

Protiv njega je optužnicu podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a osim za ubistvo terete ga i zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija

Optužnicom, koju je potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu, Deliću se stavlja na teret da je ubistvo počinio oko 18 sati u neposrednoj blizini Spomen parka.

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

U optužnici se navodi da je došlo do kraće verbalne prepirke sa nastradalim koji je prethodno u toj ulici prilikom nailaska, zaustavio automobil Volkswagen Tiguan u kojem se nalazilo i suvozač B. D. iz Sokoca.

"Izašao je iz vozila i pošao u pravcu osumnjičenog, a koji je bio u društvu sa K. S. Osumnjičeni Stefan Delić u namjeri da ga liši života, iz pištolja je ispalio namanje tri hica", navodi se u optužnici.

Dodaje se da ga je jedan hitac pogodio u lijevu polovinu leđa, te mu nanio teške, po život opasne povrede, razorenje plućnog tkiva.

"Nakon toga se oštećeni M. M. udaljava od vozila i ispaljuje više hitaca iz pištolja marke CZ u pravcu osumnjičenog, koji usljed razmjene vatre zadobija povredu u predjelu desnog ramena", navodi se u optužnici.

Milinković se uspio vratiti do automobila ali je od povreda nanesenih vatrenim oružjem pao pored vozila te preminuo na mjestu događaja, dok je osumnjičeni sa K. S. otišao do ugostiteljskog objekta "Iceberg" koji se nalazi u Ulici Glasinačka.

"Pištolj CZ, model M-70, kalibra 7,65 milimetara, za koji nije imao odobrenje, predaje bratu D. B. koji ga nakon preuzimanja odbacuje od sebe u neposrednoj blizini navedenog ugostiteljskog objekta, u dvorištu kuće u ulici Glasinačka općina Sokolac, u kojoj niko ne boravi", navodi se u optužnici.

Podsjetimo, u ovoj razmjeni vatre ranjen je i optuženi Delić koji je bio smješten u bolnicu "Srbija" i dok je bio na liječenju nalazio se pod policijskim nadzorom.

Istraga tokom koje je saslušano više osoba, među kojima i Saša Karadžić koji u vrijeme ubistva bio na mjestu događaja, rezultirala je podizanjem optužnice protiv Delića.

Svi učesnici obračuna su poznati od ranije po krivičnim djelima, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije