Novi detalji mafijaškog ubistva na Sokocu: Evo gdje je završilo oružje kojim je počinjen zločin

1
Radiosarajevo.ba
Novi detalji mafijaškog ubistva na Sokocu: Evo gdje je završilo oružje kojim je počinjen zločin
Foto: Prtscr/Twitter / Mafijaški obračun na Sokocu

Stefan Delić, osumnjičeni za ubistvo Miroslava Milinkovića 7. juna na Sokocu, je nakon što je ispalio više hitaca u Milinkovića, predao oružje svom bratu kod kafića "Iceberg" koje se nalazi u blizini mjesta gdje se dogodio obračun.

Kako su naveli iz Okružnog javnog tužilaštva, S.D. se nakon pucnjave udaljio sa mjesta događaja do pomenutog ugostiteljskog objekta gdje predaje vatreno oružje bratu B.D., koje on nakon preuzimanja odbacuje od sebe u neposrednoj blizini pomenutog ugostiteljskog objekta.

Kako su dalje naveli iz OJT Istočno Sarajevo, danas su podnijeli Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv S.D. zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

"Navedeno lice se sumnjiči da je počinio krivična djela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija na način da je 7. juna oko 18 sati u Ulici Cara Lazara u Sokolcu, u neposrednoj blizini Spomen parka, nakon kraće verbalne prepirke sa M.M., upotrebom vatrenog oružja, najvjerovatnije pištolja marke 'CZ', model M-70, kalibra 7,65 mm, nanio povrede navedenom, od kojih je potom preminuo, na način da je iz oružja ispalio više hitaca u pravcu M.M., koji je prethodno u navedenoj ulici prilikom nailaska, zaustavio vozilo kojim je upravljao u kome se nalazio D. B. iz Sokoca, na mjestu suvozača u tiguanu, izašao iz istog i pošao u pravcu prijavljenog, koji je bio u društvu sa S.K. nakon čega odmah ispaljuje više hitaca u pravcu oštećenog, koji se zatim udaljava i ispaljuje više hitaca najvjerovatnije iz pištolja marke CZ, model 99, kalibra 9 mm, pravcu prijavljenog, koji usljed razmjene vatre zadobija povredu u predjelu desnog ramena", piše u prijedlogu pritvora OJT Istočno Sarajevo.

Dalje se navodi da se M.M. zatim vraća do vozila, te od povreda nanesenih vatrenim oružjem pada pored pomenutog vozila, a prijavljeni sa S.K. se udaljava do UO Iceberg, koji se nalazi u Ulici Glasinačka, vlasništvo O.B., gdje predaje oružje njegovom bratu D.B., koje isti nakon preuzimanja odbacuje od sebe u neposrednoj blizini pomenutog ugostiteljskog objekta.

"Razlozi za predlaganje mjere pritvora sastoje se u tome da postoji opasnost da će isti boravkom na slobodi imati priliku i uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te s obzirom na način njegovog izvršenja i posljedice, to bi puštanje na slobodu osumnjičenog lica rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda", stoji u prijedlogu pritvora, kojeg su prenijele Nezavisne

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije