Podignuta optužnica u Sarajevu: Uhvaćeni sa više od 35 kilograma eksploziva

0
Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica u Sarajevu: Uhvaćeni sa više od 35 kilograma eksploziva
Radiosarajevo.ba / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Postupajući tužioci Kantonalnog tužilaštva Sarajevo su podigli optužnicu protiv osumnjičenih Almedina Hodžića i Eldina Agušija zbog krivičnog djela neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Prema navodima iz optužnice, osumnjičeni se terete da su zajedno, na području Hercegovine nabavili i putničkim motornim vozilom prema Kantonu Sarajevo prevezli eksploziv (trotilske metke), ukupne količine 35 kilograma i 600 grama, da bi na naplatnim kućicama u Tarčinu, općina Hadžići, bili zaustavljeni i pretreseni od strane pripadnika Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

 Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje.

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Podsjećamo, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, za jednu osobu je u ranijoj fazi istrage određivan pritvor, da bi se u istrazi prikupili dokazi o osnovanoj sumnji da su u izvršenju krivičnog djela učestvovale dvije osobe.

"Tužilaštvo je istragu provelo sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, te je optužnici predloženo saslušanje šest svjedoka, četiri vještaka, izvođenje 73 materijalna dokaza i oduzimanje privremeno oduzetih predmeta", saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije