Podignuta optužnica u BiH: Vlasnik kafane bježao od noža iza šanka

2
Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica u BiH: Vlasnik kafane bježao od noža iza šanka
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Frano Papić (63) optužen je da je pokušao ubiti M. J., vlasnika kafane u Vitezu, kojeg je u tom lokalu nožem ubo u grudni koš, a oštećeni je, braneći se, na njega bacao sto i stolice.

Kantonalni sud u Novom Travniku potvrdio je optužnicu koju je protiv Papića podiglo Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, a koja ga tereti za krivično djelo ubistvo u pokušaju, pišu Nezavisne. 

Optuženica Papića tereti da je pokušao ubiti M. J. 2. novembra 2021. godine u mjestu Nadioci, u Vitezu.

Muriz Memić nakon saslušanja u policiji: Ovo je sve farsa Hasana Dupovca

Muriz Memić nakon saslušanja u policiji: Ovo je sve farsa Hasana Dupovca

Incident se desio oko 22 sata, nakon međusobnog guranja i tuče ispred ugostiteljskog objekta koji je u vlasništvu oštećenog.

Prema navodima optužnice, Papić je nakon sukoba, kada je vidio da se M. J. vratio u objekat, iz automobila koji je bio parkirao ispred kafane, uzeo nož.

Potom je došao u objekat s namjerom da ubije oštećenog, navodi se u optužnici.

Dodaje je se da je nož sječiva oko 19 centimetara držao u desnoj ruci, a zatim prišao oštećenom, koji je sjedio za stolom.

Da bi ga spriječio M. J. je prevrnuo i bacio sto prema njemu, a potom i stolice.

"Međutim, optuženi se nastavio kretati prema oštećenom, koji je, povlačeći se, potražio zaklon iza šanka", navodi se u optužnici.

Zatim ga je sustigao u ostavi iza šanka, gdje je i zamahnuo nožem prema njemu pa mu nanio povredu.

"Radi se o lakoj povredi u vidu ubodine stražnje strane grudnog koša lijevo ispod donjeg dijela lopatične kosti, u nivou stražnje pazušne crte, otvora u koži dugog oko dva cm, koji se nastavlja ubodnim kanalom pružajući se potkožno i horizontalno, ne prodirući u prostor grudne duplje", navodi se u optužnici.

Ovakva povreda je nastala jer je oštećeni bio u fazi izmicanja ispred njega.

"Dakle, optuženi je svjestan da koristeći nož i ubadanjem u predio grudnog koša može oštećenom nanijeti smrtonosne povrede, što je i htio, a koje su izbjegnute isključivo tako što je oštećeni izmicao ispred njega i na taj način izbjegao povrede opasne po život", navodi se u optužnici.

Postupajući tužilac je predložio i da se od optuženog trajno oduzme nož koji je upotrijebljen u izvršenju krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije