Na bh. granici uhapšeno više osoba: Traženi zbog droge, napada, falsifikovanja...

0
Radiosarajevo.ba
Na bh. granici uhapšeno više osoba: Traženi zbog droge, napada, falsifikovanja...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Granična policija BiH

Službenici Jedinice granične policije BiH Brod su 11. marta 2022. godine uhapsili E. Š. (1987.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

Istoga dana, prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradina uhapšen je J. K. (1966.) jer ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela "napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti".

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, ovog državljanina Republike Hrvatske su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Prethodno, 7. marta 2022., službenici Jedinice GPBiH Gradiška uhapsili su I. S. (1984.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela „omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Državljanin BiH i R. Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Uz navedeno, službenici ove jedinice su 7. marta 2022., uhapsili V. H. (1978.), nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“.

Državljanin BiH je kontroliran pri izlasku iz naše zemlje na prijelazu Gradiška i predat službenicima MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije