Podignuta optužnica u BiH: Pijan prijetio bratu da će ga zapaliti i izrešetati

0
Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica u BiH: Pijan prijetio bratu da će ga zapaliti i izrešetati
Foto: MUP RS / Policija RS / Ilustracija

Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv V. N. zbog krivičnih djela nasilje u porodici i falsifikovanje isprave.

Kako su u ponedjeljak, 27. novembra, objavili iz prijedorskog tužilaštva, u optužnici je navedeno da je V. N. 25. maja 2020. godine u Bosanskoj Dubici nasiljem i drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet svog brata V. Z.

V. N. terete da je pijan tražio od svog brata da mu da automobil, galamio na njega i razbacivao stvari po kući, udario ga šakom u čelo i počeo ga daviti.

Barbarez pratio duel Zmajeva u Njemačkoj, na tribinima sreo i hrvatsku legendu

Barbarez pratio duel Zmajeva u Njemačkoj, na tribinima sreo i hrvatsku legendu

Potom su izašli ispred kuće gdje je ponovo nasrnuo na brata, a sve to u prisustvu maloljetnih sestara i brata koji su plakali i vrištali.

Dan kasnije, V. N. je ponovo ugrozio spokojstvo svog brata V. Z. tako što ga je pozvao na telefon i prijetio mu da će ga zapaliti i izrešetati, a 11. septembra iste godine na međunarodnom graničnom prelazu Gradina dao je na uvid lažnu ličnu kartu Hrvatske i upotrijebio je kao pravu.

Za krivično djelo nasilje u porodici počinjeno u prisustvu djeteta, propisana je kazna zatvora od dvije do deset godina, a kazna zatvora do pet godina za onoga ko lažnu javnu ispravu upotrijebi kao pravu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije