Podignuta optužnica: Prevarom došli do dva miliona i 250.000 KM

Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica: Prevarom došli do dva miliona i 250.000 KM
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv Roberta Iličića zvanog Robac, rođenog 1974. godine u Mostaru, Ivana Knezovića ( 1964. godine u Širokom Brijegu), Zvona Ive (1979., Dubrovnik) i Ante Bralića Labinčića (1971., Split).

Optuženi se terete da su u razdoblju od 2012. do 2015. godine, djelujući kao grupa udružena radi počinjenja kaznenih djela, saznavši za namjere jednog kanadskog državljanina bh. porijekla, da svoje poslovanje prenese u Hrvatsku i BiH, počinjenjem kaznenih djela prijevare i pranja novca od navedene osobe iznudili i otuđili velika novčana sredstva, sa ciljem otuđenja njegove imovine, nekretnina i vozila, te ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

Oni se terete da su počinjenjem kaznenih djela, na teritoriji BiH i Hrvatske, izvršili oduzimanje novca, vozila i nekretnina u BiH i Hrvatskoj, čime su sebi omogućili sticanje i zadržavanje nezakonite imovinske koristi  u ukupnom iznosu od najmanje 1.147.910 eura (oko 2.25 milona KM).

Terete za kaznena djela: udruživanje radi činjenja kaznenih djela, prijevare, iznude i pranja novca, saopćeno je iz Tužilaštva BiH

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije