Podignuta optužnica protiv Danela Rajkovića zbog prijetnji imamu u Gacku

Anadolija
Podignuta optužnica protiv Danela Rajkovića zbog prijetnji imamu u Gacku
Foto: Screenshot / Danel Rajković

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv bosanskohercegovačkog državljanina Danela Rajkovića iz Gacka zbog upućivanja prijetećih poruka imamu džemata u Općini Bosanski Novi i vršenja fiziološke potrebe ispred džamije u Gacku.

"Optuženi, koji se nalazi u pritvoru, se tereti da je u periodu od 3. marta do 21. septembra 2019. godine, u više navrata putem društvene mreže, javno slao prijeteće poruke uvredljivog sadržaja na korisnički nalog koji koristi imam džemata u opštini Bosanski Novi/Novi Grad, te vršenjem fiziološke potrebe na ulazu u vjerski objekat u džamiji u Gacku izazivao i raspirivao nacionalnu i vjersku mržnju, razdor i netrpeljivost među konstitutivnim narodima u Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz Tužilaštva.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Optužnica je proslijeđena Sudu Bosne i Hercegovine na potvrđivanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije