KS / Podignuta optužnica: Kako je direktor firme pribavio korist od skoro 70.000 KM

08. 10. 2021. u 13:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Džafera Zerema zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Tereti se da je od marta do jula 2015. godine u Sarajevu, obavljajući poslove direktora društva Super Economic zaključio ugovor o raskidu ugovora o kupoprodaji nekretnina sa društvom OKI koji je notarski obrađen i u kojem su se strane sporazumjele da prodavac OKI novčani iznos od 69.905,45 KM koji je primio na ime dijela kupoprodajne cijene vrati kupcu Super Economic  i to uplatom na povjerenički račun za klijente kod notara.

Umjesto da notaru dostavi račun društva Super Economic na koji će se izvršitit uplata, dao je nalog za uplatu na njegov privatni račun. Na taj način je optuženi sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 69.864,45 KM, a za isti iznos pričinio štetu društvu Super Economic.

U optužnici je postupajući tužilac predložio da optuženi nadoknadi štetu u navedenom iznosu društvu Super Economic.

Predložena je i zabrana obavljanja funkcije direktora, odnosno odgovorne osobe u pravnim licima na području FBiH u trajanju od tri godina od dana pravosnažnosti presude.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA