Duga II / Pet dilera uhapšenih u velikoj akciji FUP-a predati Tužilaštvu

25. 04. 2019. u 18:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Pet osoba uhapšenih u današnjoj velikoj akciji Federalne uprave policije predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Velika akcija FUP-a: Poznati detalji o hapšenju dilera u Sarajevu, Brezi i Visokom

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage danas u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva „Duga II“, a vezano za krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

U sklopu navedene akcije izvršeni su pretresi na šest lokacija na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Visokog i Breze, te je uhapšeno pet osoba inicijala A.M. (1988), A.V. (1985), B.K. (1998) i A.B. (1989), te državljanin Makedonije inicijala K.V. (1983), a koji se sumnjiče da su u periodu od 13. decembra 2018. godine do danas, na području Sarajevskog i Zeničko-dobojskog Kantona stavljali u promet opojnu drogu Amphetamin“ i „Cannabis Sativa L“, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge „Amphetamin“ i „Cannabis Sativa L“, oprema i vage za precizno vaganje, automatsko naoružanje, municija, telefonski aparti i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelom.

Petero uhapšenih najprije je bilo na kriminalističkoj obradi u službenim prostorijama Federalne uprave policije, nakon čega su predati uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružaju pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

NEMA KOMENTARA