Penzionerima iz Švicarske izgorjele kuća i garaža u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Penzionerima iz Švicarske izgorjele kuća i garaža u BiH
Foto: Facebook / Ilustracija (na slici nije slušaj opisan u tekstu)

U požaru koji je danas u ranim jutarnjim satima zahvatio imanje Mirsada Hodžića u selu Tomina, desetak kilometara od Sanskog Mosta, izgorjela je stambena jedinica s garažom, te je pričinjena velika materijalna šteta.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Sanski Most, koji su po dojavi stigli na lice mjesta, spriječili su da se požar proširi na ostatak kuće i tako načini neuporedivo veću štetu.

U trenutku izbijanja vatre u objektu se nalazila Mina Hodžić, Mirsadova supruga, te njena unuka koja je stigla na odmor iz Švajcarske, gdje živi i radi.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Inače, Hodžići su švicarski penzioneri i dio godine provode u zavičaju.

"Negdje oko dva sata poslije pola noći začula se neka neobična buka, a na svu sreću, nismo spavali. Prvo smo pomislili da se radi o provali, pa smo odmah obavijestili policiju. Međutim, ubrzo se osjetio dim i miris gareži, a kada smo pogledali napolje, vatra je već gutala dio kuće", kaže Mina Hodžić.

Požar izbio u jutarnjim satima
Foto: Facebook: Požar izbio u jutarnjim satima

Prema njenim riječima, uspjeli su na vrijeme da se evakuišu i noć su proveli kod komšija.

Vatrogasci su uspjeli spriječiti da se požar prošiti na okolne objekte, u čemu su im pomogle komšije i drugi mještani Tomine, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije