Pao serijski razbojnik u Sarajevu: U pansionu krio pištolj i odjeću za pljačke

0
Pao serijski razbojnik u Sarajevu: U pansionu krio pištolj i odjeću za pljačke
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sarajevski policajci stali su ukraj serijskom razbojniku koji je u protekom periodu terorizirao radnice prodavnica. Riječ je o Harisu P. (35) iz Sarajeva, za kojim je bila raspisana potraga.

Sve je počelo jučer u 17.35 sati kada je alarmirana policija da je maskirani pljačkaš, prijeteći s pištoljem radnici, opljačkao prodavnicu "Merkator" u ulici Džemala Bijedića u Novom Sarajevu.

Policajci su istog dana u 20.35 sati u ulici Kenana Demirovića, općina Novi Grad Sarajevo, zaustavili i kontrolisali Fiat Punto, kojim je upravljao Haris P.

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

Prilikom pretresa kod 35-godišnjaka je pronađen novac i patike. Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršen je pretres vozila, kao i pretres sobe koju je koristio u pansionu na području općine Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom je pronađen je pištolj sa natpisom “Zoraki” sa okvirom i šest metaka kalibra 9 milimetara i odjeća koja je korištena prilikom izvršenja krivičnih djela.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je Haris P. u proteklom periodu na području općina Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo izvršio više razbojništava.

Nakon hapšenja osumnjičeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije