... / Pale: Sigurnosna kamera rasvijetlila pucnjavu u gluvo doba noći

14. 05. 2020. u 15:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 8

Paljanska policija identifikovala je 43-godišnjeg Radeta C. iz Pala, osumnjičenog da je u gluvo doba noći iz automobila ispalio više hitaca.

U ovoj pucnjavi, na sreću, niko nije povrijeđen, a kako su naveli iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, paljanskoj policiji prijavljeno je u srijedu u 1.25 sati da su iz nepoznatog automobila u Ulici Jovana Cvijića ispaljena četiri hica u zrak.

Također je prijavljeno da se vozilo iz kojeg je zapucano velikom brzinom uputilo u pravcu naselja Jahorinski potok, pišu Nezavisne.

Po prijavi je postupila policija, koja je identifikovala ovog četrdesettrogodišnjaka iz Pala, osumnjičenog da je pucao iz automobila. On je identifikovan operativnim radom i uz pomoć video-nadzora. Utvrđeno je da je riječ o automobilu mercedes koji je vlasništvo firme iz Podgraba, a koje koristi osumnjičeni muškarac.

Kako su naveli iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, navodeći inicijale osumnjičenog, na osnovu naredbe nadležnog suda, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršen je pretres stana i navedenog vozila koje koristi R.C.

"Tom prilikom pronađen je i oduzet pištolj sa dva pripadajuća okvira i 11 metaka kalibra devet puta 19 milimetara", naveli su iz policije.

Dodali su da je u toku rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.  "Protiv R.C. nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", naveli su iz policije.

KOMENTARI (1)