Ovo je Mirza koji je u Švedskoj ubio svoju trudnu ženu: Osuđen doživotno

4
Ovo je Mirza koji je u Švedskoj ubio svoju trudnu ženu: Osuđen doživotno
Foto: Xinhua / Printscreen / Mirza Bešić se sam predao policiji

U Švedskoj je Mirza Bešić (42) osuđen na doživotnu kaznu zatvora jer je u decembru prošle godine 50 puta nožem izbo svoju trudnu suprugu u njihovom porodičnom domu u  Akarpu, saopćeno je iz Okružnog suda u Malmeu.

Strašan zločin se desio 3. decembra prošle godine, kada je nakon ubistva Bešić mirno pozvao policijsku stanicu i ispričao da je ubio svoju ženu, a odmah po priznanju zločina je uhapšen. Patrole hitne pomoći i policije su na mestu zločina zatekle jeziv prizor.

"Žena koja je bila u 27. sedmici trudnoće ležala ne krevetu u lokvi krvi sa preko 50 ubodnih rana. Rane su bile preteške i nije joj bilo spasa, preminula je ubrzo po dolasku ljekara. Koliko ju je krvnički ubadao govori podatak da je uspio da čak povrijedi nerođeno dijete u stomaku", objašnjava izvor iz istrage.

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Tragediji je navodno prethodio niz događaja.

"U septembru prošle godine počelo je da se mijenja njegovo ponašanje, a njegovo psihičko stanje se drastično pogoršalo. Ubijena žena je prije zločina rekla svojoj sestri da ne želi da joj partner bude prisutan na ultrazvuku, jer nije pokazao istu sreću kao ona zbog trudnoće", ispričali su svjedoci pišu švedski mediji.

Nekoliko sedmica prije ubistva u internet historiji uređaja koji je koristila nesretna žene zabilježeno je da je ona tražila socijalne službe kojima može da prijavi zlostavljanje, kao i advokate koji su radili svaki dan.

Očigledno je bilo da je trpila neki vid zlostavljanja i da je htjela to da prijavi. Na saslušanju Mirza Bešić je priznao krivicu, ali je tvrdio da se jako dugo osjećao loše i da je osjećao da su svi, pa i njegova partnerka, protiv njega, kao i da je dan prije zločina pokušao sebi da oduzme život i tražio psihijatrijsku pomoć.

"Sve mi se smračilo, vidio sam crno pred očima. Uzeo sam nož i počeo sam da je ubadam. Samo sam htio da odem odatle. Bio sam pod stresom zbog svega, osjetio sam da je ona umiješana u nešto loše", rekao je Mirza na saslušanju, ali na pitanje zašto je ubio svoju partnerku nije mogao da da konkretan odgovor.

Mirza Bešić nije bio ranije kažnjavan, a na sudu je iznio bizarnu odbranu u kojoj je priznao da je zadao ubodne rane partnerki, ali je negirao odgovornost za zločin jer, navodno, nije imao namjeru da je ubije.

"Ubijena je nezaštićena, fizički slabija trudnica, koja je bila bliska izvršiocu. Ubistvo je počinjeno u zajedničkom domu u kome je oštećena imala pravo da osjeća posebnu sigurnost. Po ocjeni Okružnog suda, djelo je izuzetno teško, što znači da kazna mora biti doživotna", navodi se u presudi u kojoj je pojašnjeno i da uprkos njegovim izjavama, u vrijeme zločina on nije patio od psihičkog poremećaja.

Mirza Bešić nakon što je svirepo ubio svoju suprugu sasvim normalno je otišao do obližnje prodavnice kupio cigarete i sok, a potom otišao kod svog oca i ispričao mu šta je uradio. Tek nakon što je rekao ocu šta se desilo, pozvao je policiju i prijavio se, piše Mondo.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije