Velika policijska akcija u BiH: Trojka izvela otmicu pa uhapšeni

0
Radiosarajevo.ba
Velika policijska akcija u BiH: Trojka izvela otmicu pa uhapšeni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Arhiv / U tekstu nije događaj sa slike

Pripadnici PU Doboj identifikovali su lica inicijala Z. B., S. P. i A. S. svi iz Doboja za koje postoji osnov sumnje da su oteli i mučili sugrađanina B. F.

"Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 17.10.2021. godine, nakon četrdesettročasovnog operativnog rada identifikovali su lica inicijala Z. B., S. P. i A. S., svi iz Doboja, za koje postoji osnov sumnje da su lice inicijala B. F. iz Doboja, upotrebom sile i prijetnje uvukli u putnički automobil marke Hyundai, a tokom prevoženja do jednog lokaliteta na području grada Doboja lica inicijala S. P. i A. S. su istom zadali više udaraca rukama i nogama po raznim dijelovima tijela.

Stigavši na pomenuti lokalitet lica inicijala S. P. i A. S. su upotrebom sile držali oštećenog dok je lice inicijala Z. B. izvršilo skidanje odjevnih predmeta sa istog, nakon čega mu je ruke vezalo plastičnim jednokratnim vezicama a potom mu upotrebom skalpela nanijelo više povreda po cijelom tijelu", stoji u saopćenju PU Doboj, piše ATV.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Nakon što se B. F. onesvijestio, osumnjičene osobe su se udaljila sa lica mjeste u nepoznatom pravcu, ostavivši oštećenog u besvjesnom stanju.

Navedeni događaj je Policijskoj upravi prijavljen 15.10.2021. godine, oko 19:35 sati.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, izvršen je pretres stana kojeg koristi lice inicijala Z. B., prilikom čega su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, manja količina opojne droge i municije.

Protiv lica inicijala Z. B., S. P. i A. S. je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu "Zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje" i krivičnom djelu "Teška tjelesna povreda", dok su protiv lica inicijala Z. B. dostavljeni i Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija" i "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Navedene osobe su dana 17.10.2021. godine, oko 16:00 sati, predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije