Mračna tajna Veljinog bunkera na stadionu Partizana: Optužen za teška ubistva i otmice

1
Radiosarajevo.ba
Mračna tajna Veljinog bunkera na stadionu Partizana: Optužen za teška ubistva i otmice
Youtube/Screenshot / V.B. stadion

Veljko Belivuk je jučer u pratnji maskiranih specijalaca, naoružanih dugim cijevima i sa pancirima, s lisicama na rukama doveden u prostorije navijača na stadionu Fudbalskog kluba Partizan.

Stadion su pretresale i policijske ekipe s obučenim psima, a istražitelje je posebno zanimao bunker koji je Belivuk tamo napravio.

Navodno, sumnja se da su neki od najbrutalnijih zločina počinjeni na tom mjestu.

Policija je na stadion jučer s lisicama na rukama dovela još jednog uhapšenog, uvela ga u prostorije kluba, a potom s njim napravila krug oko stadiona, gdje im je on pokazivao određene lokacije.

"Sumnja se da je navijač Goran Veličković ubijen na stadionu Partizana ili u njegovoj blizini i da je njemu nakon zločina odsječena glava. Osim toga, postoje operativne informacije da su na stadionu skrivali oružje, ali i druge materijalne tragove", otkriva izvor srbijanskim medijima.

Policija je nakon oba stadiona u centru Beograda izvršila pregled i još nekoliko objekata.

Ranije tog dana, kada je krenula akcija, Nevolja i njegova grupa dobili su poruku da bježe.

Velja i njegovi saradnici su planirali da spale više automobila korištenihu kriminalnim radnjama, ali je policija bila brža.

Podsjetimo, beogradska policija uhapsila je u četvrtak rano ujutro 17 osoba osumnjičenih za ubojstva, iznude, rektiranje, otmice i dilanje droge, a tokom dana pretreseno je više od 30 lokacija, uključujući i stadione Partizana i Crvene zvezde, čije se navijačke grupe dovode u vezu s čelnicima uhapšene organizirane kriminalne skupine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije