Otkrivena imena ubica Miroslava Lazarevića

Anadolija
Otkrivena imena ubica Miroslava Lazarevića
AA / Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum
Uprava za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske rasvijetlila je ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu, rekao je danas na vanrednoj konferenciji za novinare Dragan Lukač, ministar MUP-a RS-a.

Prema njegovim riječima, dvije osobe su privedene i saslušane, te predate na dalji rad Tužilaštvu, a postoji dovoljno dokaza  da su oni izvršioci.

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizirani i teški kriminalitet, istaknuo je da je pronađena puška kojom je izvršeno ubistvo za koje je motiv bilo koristoljublje.

"Istraga je pokazala da se radi o koristoljublju. Da su lica za određeni novčani iznos ili drugu korist lišili života Miroslava Lazarevića", rekao je Ilić.

Prema njegovim riječima, radi se o pripadnicima organiziranih kriminalnih grupa i može se povezati s krivičnim djelima koja se dešavaju u posljednje vrijeme u regionu.

"Ostvarili smo saradnju s pripadnicima MUP-a Srbije koji rade na rasvjetljavanju krivičnih djela koja su se desila na njihovom operativnom području u posljednje vrijeme i u ranijem periodu", rekao je Ilić.

On je rekao da činjenice u vezi s nalogodavcima ovog ubistva još nisu rasvijetljene.

Uprava za organizirani i teški kriminalitet je nakon dužeg rada na krivičnom djelu teškog ubistva Rade Dojčinović, koje se desilo prije više od godinu dana, rasvijetlila i ovo ubistvo i privela počinioca tokom prethodne noći na području Banje Luke.

Darko Ćulum, direktor Policije RS-a, rekao je da je izvršilac B.A. rođen 1951. godine u Žepču s prebivalištem u Kostajnici.

Navedeno je da je izvršilac povratnik u izvršenju krivičnih djela u BiH i inostranstvu, a da je motiv ovog ubistva koristoljublje.

Počinilac je pratio više dana žrtvu, te je lišio života s namjerom da otme novac koji je mislio da ima. 

Ćulum se zahvalio na saradnji policijskim službenicima Kantona Sarajevo sa kojima su sarađivali u vezi s ubistvom Lazarevića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije