Otkriven uzrok požara IRB: Opušak cigare zapalio podmetače. Vatra se proširila

0
Radiosarajevo.ba
Otkriven uzrok požara IRB: Opušak cigare zapalio podmetače. Vatra se proširila
Foto: Nezavisne novine / Gorjela zgrada IRB RS u Banjoj Luci: Vatra došla do kancelarija

Požar koji je zahvatio Investicionu razvojnu banku RS započeo je u dijelu bašte pizzerije 'Korso', rečeno je u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Oni su pojasnili da im je dostavljen nalaz i mišljenje o uzroku požara koji se desio dana 1. maja oko tri sata u zgradi "Ivesticiono-razvojne banke RS", stomatološke ambulante 'Simić dent' i ugostiteljskog objekta-pizzerije 'CORSO'

 "Radilo se o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće. Požar se razbuktao oko tri sata i širio se vertikalno odozdo prema gore.

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Vještaci su isključili kao mogućnost nastanka požara kvar na elektroinstalacijama i dimnjaku iz ugostiteljskog objekta-pizzerije 'Korso', koji vodi kroz prostorije IRB RS do vrha zgrade", pojasnili su u Tužilaštvu, piše Srpskainfo.

Oni su dodali da im je nalaz poslan od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Direkcije policije, Uprave kriminalističke policije, Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, Odjeljenje za trasološka i daktiloskopska vještačenja i vođenje Nacionalnog AFIS registra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije