Otkrivamo detalje drame u Bihaću: Vlasnik ih nije pustio u klub, pa nastala pucnjava

0
Radiosarajevo.ba
Otkrivamo detalje drame u Bihaću: Vlasnik ih nije pustio u klub, pa nastala pucnjava
Foto: Arhiv / Ilustracija

U Bihaću se sinoć odvijala prava drama nakon što su vlasnika kluba Borik, gost kojem je bio zabranjen ulaz i njegov sin pokušali pregaziti, a on pucao u njihovom pravcu, potvrđeno je za pšortal radiosarajevo.ba iz Ministartsva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK).

Infomormaje je za naš portal potvrdio Adnan Beganović, portparol MUP-a USK, koji je podvukao da je osumnjičeni prihvatio odgovornost i u policijskoj stanici mu je izdat prekršajni nalog zbog kršenja javnog reda i mira.

"Svi akteri incidenta dobrovoljno su se javili u policijsku stanicu i prihvatili odgovornost", dodao je Beganović.

Pratite uživo konferenciju Elmedina Konakovića, govorit će o akciji Black Tie 2

Pratite uživo konferenciju Elmedina Konakovića, govorit će o akciji Black Tie 2

Svjedok pucnjave opisao dramatične scene tokom ubistva u Grudama

Svjedok pucnjave opisao dramatične scene tokom ubistva u Grudama

Beganović nam je isprićčao šta se dogodilo sinoć dogodilo...

"U 00.30 sati dvojica su se dovezli pred klub Borik, gdje zatiču vlasnika inicijala Z. R. rođenog 1977. u Bihaću. Njih dvojica su na vlasnika krenuli terencima. Vlasnik je izbjegao kontakt vozila, i upotrijebio je vatreno oružje koje je imao kod sebe. Radi se o revolveru. Ispalio je dva hitca", priča nam Beganović.

Dodao je da je prije toga Policijska stanica Bihać u 23.20 sati zaprimila dojavu od strane zaštitara zaštitarske agencije Bakrač, koji je na dužnosti bio u ugostiteljskom objektu Borik, da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane A. D. (59) iz Bihaća, kome je zbog ranijih dešavanja u istom objektu zabranjen ulazak.

Kako nije pušten u klub A. D. je počeo vrijeđati, prijetiti po život i omalovažavati vlasnika.

"Na lice mjesta potom dolazi i treća osoba sa vozilom marke Audi. Radi se o licu inicijala A. E. koji je sin i brat od napadača. S njim je u vozilu bila i njegova supruga V. R. rođena 1991. u Njemačkoj. Oni su se provezli tom lokacijom, a zbog dojava zbog vatrenog oružja koje je policijska stanica već imala, na lice mjesta je izašla ponovo patrola policije, tako da je zatekla kako vlasnika, tako i vozača Audija i njegovu suprugu", dodao je Beganović.

Detalji dvostrukog ubistva u Grudama: Napadač pucao po gostima kafića

Detalji dvostrukog ubistva u Grudama: Napadač pucao po gostima kafića

On je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio da je o svemu je obaviješteno Tužilaštvo USK, gdje se dežurni tužilac oglasio da u opisanom događaju postoje elementi krivičnog djela ugrožavanje sigirnosti.

"Obavljen je i uviđaj, jer su pronađene dvije čahure i tri neispaljena metka. Poduzimaju druge mjere i radnje u cilju dokumentovanja predmeta koji će biti proslijeđen na dalje postupanje Tužilaštvu USK", dodao je Adnan Beganović, portparol MUP-a USK. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije