Detalji dvostrukog ubistva u Grudama: Napadač pucao po gostima kafića

4
Radiosarajevo.ba
Detalji dvostrukog ubistva u Grudama: Napadač pucao po gostima kafića
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Dvije osobe ubijene su, a dvije teško ranjene u pucnjavi koja se dogodila oko 2 sata ujutro, 4. augusta, u mjestu Gorica, Stubli, općina Grude.

Prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, a dvije su ranjene, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

"O događaju je obavještena policija, koja je izašla na lice mjesta gdje su zajedno sa dežurnim tužiteljem obavili očevid i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja. Naložit će se obdukcija nad tijelima smrtno stradalih, koja će se provesti sutra u jutarnjim satima. Poduzet će se i druge radnje u cilju procesuiranja počinitelja kaznenih djela ''Ubojstvo'' i ''Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari'', potvrdila je za Natalija Marić, dežurna tužiteljica u Kantonalnog tužilaštva ZHK za portal Radiosarajevo.ba.

Saobraćajna nesreća na Otoci, velika gužva u pravcu centra grada

Saobraćajna nesreća na Otoci, velika gužva u pravcu centra grada

Užas u BiH: Dvije osobe ubijene, a dvije ranjene u krvavom pohodu kod Gruda

Užas u BiH: Dvije osobe ubijene, a dvije ranjene u krvavom pohodu kod Gruda

Kako smo ranije objavili, pucnjava se dogodila ispred jednog ugostiteljskog objekta, a svemu je prethodila svađa.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje pucnjava se dogodila u objektu Zmaj, gdje je došlo do prepirke, da bi nakon toga napadač otišao kući u naselje Soviće kod Gruda po Kalašnjikov i vratio se u kafanu gdje je izvršio dvostruko ubistvo.

Kako Hercegovina.info saznaje ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati biznismen i vlasnik grudskog Vebuscha, a teže ranjenom je jedna noga amputirana u SKB Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije